Tutkimusohjekirjan etusivu. Hakemisto erikoisalan, nimen, lyhenteen tai tutkimusnumeron mukaan

Mycobacterium tuberculosis-herkistyneet solut, gammainterferoni, eritys, verestä

6173 B -TbIFNg

Näyte

VÄLINEET:

Neljä erikoisputkea: Nil=harmaa, TB1=vihreä, TB2=keltainen ja Mitogen=violetti.

NÄYTTEENOTTO:

Näytteen saa ottaa maanantaista-keskiviikkoon, ei kuitenkaan arkipyhää edeltävänä päivänä. Testissä tarvitaan 4 erikoisputkea, näytteenottojärjestys: Nil-, TB1-, TB2-, Mito-putki. HUOM! Näytettä otetaan mustaan merkkiviivaan asti. Putkia käännetään 8-10 kertaan ylösalaisin heti näytteenoton jälkeen niin että koko putken sisäpinta kastuu verellä. Antigeenit on kuivattuina putkien sisäpinnoilla.

SÄILYTYS, KÄSITTELY JA LÄHETYS:

Otetut näytteet säilytetään huoneenlämmössä (ei saa laittaa jääkaappiin, eikä pakastaa), ja lähetetään näytteenottopäivänä laboratorion asiakaspalveluun, jossa näytteet esikäsitellään ja lähetetään edelleen Huslab:oon immunologian osastolle tutkittavaksi.Jos putkien lähettäminen laboratorion asiakaspalveluun ei onnistu näytteenottopäivänä, näyteputket on esikäsiteltävä.

NÄYTEPUTKIEN ESIKÄSITTELY: Sekoita putkia 8-10 kertaa ylösalaisin käännellen. Siirrä putket lämpökaappiin +37 C:een ja inkuboi 16-24 tuntia. Sentrifugoi inkuboinnin jälkeen 2500xg, 10 min huoneenlämmössä, näytteitä ei erotella fuugaamisen jälkeen. Inkuboidut ja sentrifugoidut näytteet saa säilyttää +2-27C:ssa. Näytteet on toimitettava viimeistään 2 vrk:n aikana asikaspalvelun laboratorioon, josta ne lähetetään edelleen HUSLAB:oon immunologian osastolle tutkittavaksi. Muista merkitä tehty esikäsittely (inkubointi) ohjetarraan (nimikirjaimet)! Laita esikäsitellyt putket muovipussiin ja liima ohjetarra pussin päälle.

Viitearvot

kaikki alle 0.35 IU/ml

Tulkinta

Katso alihankintalaboratorion ohjekirjasivu

http://huslab.fi/ohjekirja/6173.html

Päivitetty 02.09.2016 / TS

Sivun alkuun