Tutkimusohjekirjan etusivu. Hakemisto erikoisalan, nimen, lyhenteen tai tutkimusnumeron mukaan

HIV, antigeeni ja vasta-aineet, yhdistelmätutkimus

4813 -HIVAgAb

Tiedustelut

Päivystyslaboratorio 0406356351

Indikaatiot

HIV-tartunnan osoittaminen.

Esivalmistelu

Mikrobiologian lähete, OML https://www.nordlab.fi/wp-content/uploads/2022/03/mikrobiologian_ja_immunologian_tutkimusten_lahetelomake_0.pdf Lähetteessä tulee mainita: kliininen diagnoosi ja kysymyksenasettelu.

Näyteastia

Steriili kierrek. muoviputki 7 ml

Näyte

Likvori tai steriili punktioneste 1ml.

Solut fuugattava näytteestä pois ennen analysointia. Jos näytteen kuljetusaika on pitkä, on huomioitava että sentrifugointi tulee tehdä viimeistään 1 vuorokauden kuluessa näytteenotosta.

Näyte säilyy viikon jääkaapissa, pitempi säilytys pakastettuna. Näyte voidaan lähettää huoneenlämmössa 1 vrk sisällä, pitempiaikainen lähetys jäähdytettynä.

Menetelmä

Entsyymi-immunomenetelmä. Tutkimuksessa määritetään vasta-aineet kaikkia HIV-1 geenityyppejä ja HIV-2 virusta vastaan sekä HIV P24 antigeeni.

Tekotiheys

arkipäivisin

Yleistä

-HIVAgAb tutkimuksen yhteydessä tulee ottaa näyte myös seerumista (S-HIVAgAb). Katso tarkemmat tiedot S-HIVAgAb tutkimuksesta.

Tulkinta

Normaalisti negatiivinen. seulontatestissä alustava reaktiivinen tulos varmistetaan referenssilaboratoriossa (HUSLAB, Helsinki).

TULOKSET VALMIINA: negatiivinen ja alustava reaktiivinen tulos seuraavana arkipäivänä, varmistustulokset referenssilaboratoriosta 10-14 vrk:ssa.

Huomautuksia

Testiä ei ole validoitu tehtäväksi likvorista, napaverestä, sikiö- tai vainajanäytteistä. Muita näytetyyppejä tai lämpöinaktivoitua verinäytettä ei voi tehdä.

Päivitetty 23.09.2020 / MAM

Sivun alkuun