Tutkimusohjekirjan etusivu. Hakemisto erikoisalan, nimen, lyhenteen tai tutkimusnumeron mukaan


Olemme ottaneet käyttöön uuden tutkimusohjekirjan.

Tätä sivustoa ei enää aktiivisesti ylläpidetä uuden tutkimusohjekirjan julkaisemisen jälkeen.

Ongelmatilanteissa ottakaa tarvittaessa yhteyttä NordLab asiakaspalveluun www.nordlab.fi

HIV, antigeeni ja vasta-aineet, yhdistelmätutkimus

4813 -HIVAgAb

Tiedustelut

Päivystyslaboratorio 0406356351

Indikaatiot

HIV-tartunnan osoittaminen.

Esivalmistelu

Mikrobiologian lähete, OML https://www.nordlab.fi/wp-content/uploads/2022/03/mikrobiologian_ja_immunologian_tutkimusten_lahetelomake_0.pdf Lähetteessä tulee mainita: kliininen diagnoosi ja kysymyksenasettelu.

Näyteastia

Steriili kierrek. muoviputki 7 ml

Näyte

Likvori tai steriili punktioneste 1ml.

Solut fuugattava näytteestä pois ennen analysointia. Jos näytteen kuljetusaika on pitkä, on huomioitava että sentrifugointi tulee tehdä viimeistään 1 vuorokauden kuluessa näytteenotosta.

Näyte säilyy viikon jääkaapissa, pitempi säilytys pakastettuna. Näyte voidaan lähettää huoneenlämmössa 1 vrk sisällä, pitempiaikainen lähetys jäähdytettynä.

Menetelmä

Entsyymi-immunomenetelmä. Tutkimuksessa määritetään vasta-aineet kaikkia HIV-1 geenityyppejä ja HIV-2 virusta vastaan sekä HIV P24 antigeeni.

Tekotiheys

arkipäivisin

Yleistä

-HIVAgAb tutkimuksen yhteydessä tulee ottaa näyte myös seerumista (S-HIVAgAb). Katso tarkemmat tiedot S-HIVAgAb tutkimuksesta.

Tulkinta

Normaalisti negatiivinen. seulontatestissä alustava reaktiivinen tulos varmistetaan referenssilaboratoriossa (HUSLAB, Helsinki).

TULOKSET VALMIINA: negatiivinen ja alustava reaktiivinen tulos seuraavana arkipäivänä, varmistustulokset referenssilaboratoriosta 10-14 vrk:ssa.

Huomautuksia

Testiä ei ole validoitu tehtäväksi likvorista, napaverestä, sikiö- tai vainajanäytteistä. Muita näytetyyppejä tai lämpöinaktivoitua verinäytettä ei voi tehdä.

Päivitetty 23.09.2020 / MAM

Sivun alkuun