Tutkimusohjekirjan etusivu. Hakemisto erikoisalan, nimen, lyhenteen tai tutkimusnumeron mukaan
11602 | S -RuoErCo |
S -GliadiE, S -MaapähE, S -MaitoE, S -MunavaE, S -nGlym5E, S -nGlym6E, S -nKaseiE, S -Om5GliE, S -OvomukE, S -rArah1E, S -rArah2E, S -rArah3E, S -rArah6E, S -rArah8E, S -rArah9E, S -rGlym4E, S -SoijapE, S -TurskaE ja S -VehnäE
Erityisanalytiikka/serologian laboratorio, puh. 040 6356378
kemisti Sinikka Liimatainen: sinikka.liimatainennordlab.fi / 040 6356285 ja lääkäri Ilkka Junttila: ilkka.junttilanordlab.fi / 040 632 7702
Seerumiputki 5 ml
NÄYTE: Vähintään 1 ml seerumia. Näyte säilyy 1 viikon jääkaapissa, pitempiaikainen säilytys pakastettuna. LÄHETYS: Seeruminäyte lähetetään huoneenlämmössä.
Kaksi kertaa viikossa
Tutkimukseen kuuluu ruokaryhmän (fx5) seulonta näytteestä. Mikäli seulontatulos on negatiivinen, vastataan vain seulontatulos. Jos ruokaryhmän (fx5) seulontatulos on positiivinen, määritetään yksittäiset allergeenit: munanvalkuainen (f1), maito (f2), kala (turska) (f3), vehnä (f4), maapähkinä (f13) ja soijapapu (f14).
Jos ruokaryhmän allergeeni antaa positiivisen tuloksen määritetään allergeenikomponentit seuraavasti: Jos munanvalkuainen on positiivinen, määritetään munanvalkuaisen komponentti: ovomukoidi (f233). Jos maito on positiivinen, määritetään maidon komponentti: kaseiini (f78). Jos vehnä on positiivinen, määritetään vehnän komponentit: omega-5 gliadiini (f416) ja gliadiini (f98). Jos maapähkinä on positiivinen, määritetään maapähkinän komponentit: rAra h 1 (f422), rAra h 2 (f423), rAra h 3 (f424), rAra h 6, rAra h 8 (f352) ja rAra h 9 (f427). Jos soijapapu on positiivinen, määritetään soijapavun komponentit: rGly m 4 (f353), nGly m 5 (f431) ja nGly m 6 (f432).
kaikki | alle 0.35 | kU/l |
Päivitetty 20.10.2022 / SL