Tutkimusohjekirjan etusivu. Hakemisto erikoisalan, nimen, lyhenteen tai tutkimusnumeron mukaan


Olemme ottaneet käyttöön uuden tutkimusohjekirjan.

Tätä sivustoa ei enää aktiivisesti ylläpidetä uuden tutkimusohjekirjan julkaisemisen jälkeen.

Ongelmatilanteissa ottakaa tarvittaessa yhteyttä NordLab asiakaspalveluun www.nordlab.fi

Ruokaryhmä, erittely ja komponentit, IgE vasta-aineet, seerumista

11602 S -RuoErCo

Osatutkimukset

S -GliadiE, S -MaapähE, S -MaitoE, S -MunavaE, S -nGlym5E, S -nGlym6E, S -nKaseiE, S -Om5GliE, S -OvomukE, S -rArah1E, S -rArah2E, S -rArah3E, S -rArah6E, S -rArah8E, S -rArah9E, S -rGlym4E, S -SoijapE, S -TurskaE ja S -VehnäE

Tiedustelut

Erityisanalytiikka/serologian laboratorio, puh. 040 6356378

Asiantuntijat

kemisti Sinikka Liimatainen: sinikka.liimatainenatnordlab.fi / 040 6356285 ja lääkäri Ilkka Junttila: ilkka.junttilaatnordlab.fi / 040 632 7702

Näyteastia

Seerumiputki 5 ml

Näyte

NÄYTE: Vähintään 1 ml seerumia. Näyte säilyy 1 viikon jääkaapissa, pitempiaikainen säilytys pakastettuna. LÄHETYS: Seeruminäyte lähetetään huoneenlämmössä.

Tekotiheys

Kaksi kertaa viikossa

Yleistä

Tutkimukseen kuuluu ruokaryhmän (fx5) seulonta näytteestä. Mikäli seulontatulos on negatiivinen, vastataan vain seulontatulos. Jos ruokaryhmän (fx5) seulontatulos on positiivinen, määritetään yksittäiset allergeenit: munanvalkuainen (f1), maito (f2), kala (turska) (f3), vehnä (f4), maapähkinä (f13) ja soijapapu (f14).

Jos ruokaryhmän allergeeni antaa positiivisen tuloksen määritetään allergeenikomponentit seuraavasti: Jos munanvalkuainen on positiivinen, määritetään munanvalkuaisen komponentti: ovomukoidi (f233). Jos maito on positiivinen, määritetään maidon komponentti: kaseiini (f78). Jos vehnä on positiivinen, määritetään vehnän komponentit: omega-5 gliadiini (f416) ja gliadiini (f98). Jos maapähkinä on positiivinen, määritetään maapähkinän komponentit: rAra h 1 (f422), rAra h 2 (f423), rAra h 3 (f424), rAra h 6, rAra h 8 (f352) ja rAra h 9 (f427). Jos soijapapu on positiivinen, määritetään soijapavun komponentit: rGly m 4 (f353), nGly m 5 (f431) ja nGly m 6 (f432).

Viitearvot

kaikki alle 0.35 kU/l

Päivitetty 20.10.2022 / SL

Sivun alkuun