Tutkimusohjekirjan etusivu. Hakemisto erikoisalan, nimen, lyhenteen tai tutkimusnumeron mukaan

S -Ruokaryhmä, erittely ja komponentit, IgE vasta-aineet

11602 S -RuoErCo

Osatutkimukset

S -GliadiE, S -KaseiiE, S -MaapähE, S -MaitoE, S -MunavaE, S -nGlym5E, S -nGlym6E, S -Om5GliE, S -OvomukE, S -rArah1E, S -rArah2E, S -rArah3E, S -rArah8E, S -rArah9E, S -rGlym4E, S -SoijapE, S -TurskaE ja S -VehnäE

Tiedustelut

Erityisanalytiikka/serologian laboratorio, puh. 040 6356377

Asiantuntijat

kemisti Sinikka Liimatainen: sinikka.liimatainenatnordlab.fi / 040 6356285

Näyteastia

Seerumiputki 5 ml

Tekotiheys

Kaksi kertaa viikossa

Yleistä

Tutkimukseen kuuluu ruokaryhmän (fx5) seulonta näytteestä. Mikäli seulontatulos on negatiivinen, vastataan vain seulontatulos. Jos ruokaryhmän (fx5) seulontatulos on positiivinen, määritetään yksittäiset allergeenit: munanvalkuainen (f1), maito (f2), kala (turska) (f3), vehnä (f4), maapähkinä (f13) ja soijapapu (f14).

Jos ruokaryhmän allergeeni antaa positiivisen tuloksen määritetään allergeenikomponentit seuraavasti: Jos munanvalkuainen on positiivinen, määritetään munanvalkuaisen komponentti: ovomukoidi (f233). Jos maito on positiivinen, määritetään maidon komponentti: kaseiini (f78). Jos vehnä on positiivinen, määritetään vehnän komponentit: omega-5 gliadiini (f416) ja gliadiini (f98). Jos maapähkinä on positiivinen, määritetään maapähkinän komponentit: rAra h 1 (f422), rAra h 2 (f423), rAra h 3 (f424), rAra h 8 (f352) ja rAra h 9 (f427). Jos soijapapu on positiivinen, määritetään soijapavun komponentit: rGly m 4 (f353), nGly m 5 (f431) ja nGly m 6 (f432).

Ohjekirjatiedot, kts. tutkimuksen 3836 S -AllIgE kohta Tulkinta.

Viitearvot

kaikki alle 0.35 kU/l

Päivitetty 05.07.2018 / SL

Sivun alkuun